Premiedaling Dazure Goedidee ook voor bestaande risicoverzekeringen

woensdag, 10 maart 2010

Op 1 oktober 2009 heeft AMweb de stelling ‘Moeten levensverzekeraars actief de
overlijdensrisicopremie voor bestaande polishouders verlagen?’ op hun website geplaatst. Veruit de meeste stemmen waren positief, met name om het klantbelang in ogenschouw te houden.

Uit de reacties van de lezers was op te maken dat er nog wel enkele onduidelijkheden aan kleefden. Hoe kan dit dan gerealiseerd worden, wordt er rekening gehouden met de nieuwe medische situatie van de klant en is oversluiten niet makkelijker? Ook hebben een aantal aanbieders laten weten veel praktische problemen te zien en het niet willen aanbieden.

Door het plaatsen van deze stelling was de indruk gewekt dat er op dit moment nog geen aanbieder is, die dit kan realiseren. U weet inmiddels wel beter: de Goedidee overlijdensrisicoverzekering beloont de trouwe klant automatsich bij een premiedaling van de risicoverzekering.

Dazure onderscheidt zich door een nieuwe manier van productontwikkeling, waarbij de klant echt centraal wordt gesteld. Uitgangspunt is dat bij onze financiële producten niet alleen de nieuwe klanten, maar ook de trouwe klanten worden beloond.

Het eerste product in deze lijn, de GoedIdee Nabestaandenverzekering, komt dus al helemaal tegemoet aan de door de bezoekers van AMweb onderschreven stelling. Het is namelijk een overlijdensrisicoverzekering waarbij de premie standaard elke 5 jaar wordt herberekend: zodra verlaging van de risicopremie mogelijk is (bijvoorbeeld door demografische ontwikkelingen), wordt dit direct doorgevoerd voor alle klanten; ook voor de bestaande polishouders.

De klant hoeft hiervoor geen enkele actie te ondernemen, geen gezondheidsvragen te beantwoorden of zelfs nieuwe keuring te doorlopen. De bestaande polis kan worden gehandhaafd, waardoor ook onnodige kosten worden vermeden. Hoe dit precies werkt is, transparant als we zijn, vastgelegd in de polisvoorwaarden van het product (zie downloads)

« Terug naar nieuwsoverzicht