Beleggingsverzekeringen en risicoverzekering

donderdag, 27 mei 2010

Tros Radar besteedde onlangs weer aandacht aan de woekerpolissen. De beleggingsverzekeringen liggen al tijden onder vuur vanwege de hoge kosten die ermee gepaard gaan. Dit keer ging het niet over de algemene kosten, maar specifiek over de premie voor de overlijdensrisicodekking.

Beleggingsverzekeringen bevatten eigenlijk altijd een risicodekking. De premie voor die dekking wordt uit de waarde van de beleggingen gehaald

De premie voor de risicodekking wordt namelijk iedere maand opnieuw bepaald: alleen het verschil tussen het verzekerde bedrag en het werkelijk opgebouwde kapitaal hoeft te worden afgedekt. In de prognoses is met een hele andere waardeontwikkeling rekening gehouden dan er in de praktijk uitkomt. Daardoor moeten er veel hogere premies onttrokken worden dan ingecalculeerd was. Dat maakt dat de waardegroei nog verder afneemt. Niet alleen door de beleggingsresultaten dus, maar ook door de premies voor de verzekering bij overlijden.

De dekking van het overlijdensrisico kan echter voor veel mensen veel goedkoper geregeld worden dan in die beleggingsverzekering. Simpelweg door de dekking uit de polis te halen en een nieuwe losse risicoverzekering af te sluiten.

Het advies van Radar is dan ook om te onderzoeken of dat voor u ook voordeliger is – en er vervolgens actie op te ondernemen. (www.geldenrecht.nl.

Kortom: als de klant de goedkoopste risicoverzekering zonder provisie afsluit, scheelt dat direct in de premie en dus geld. Makkelijker besparen kan niet. De verzekering wordt er niet anders door, alleen stukken goedkoper. De eenmalige bemiddelingskosten worden meestal binnen enkele maanden al terugverdiend.

Meer weten over het voordeel van provisieloze verzekeringen? Stel gratis uw vraag.

Test het gratis premievergelijk van alle goedkoopste risicoverzekeringen zonder provisie.

« Terug naar nieuwsoverzicht