Risicoverzekering Quantum Leben weer beschikbaar

vrijdag, 10 september 2010

De Liechtensteinse toezichthouder FMA heeft per 9 september 2010 de productiestop opgeheven die per 16 augustus 2010 was opgelegd aan Quantum Leben AG. De Nederlandsche Bank heeft naar aanleiding van het besluit van de Liechtensteinse toezichthouder het register aangepast.

Quantum Leben AG is een levensverzekeraar uit Liechtenstein die op de Nederlandse markt producten aanbiedt die dekking bieden bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Quantum Leben AG valt niet onder toezicht van DNB, maar onder dat van de FMA, de Liechtensteinse toezichthouder.

DNB en AFM zullen contact met de FMA blijven onderhouden om de ontwikkelingen bij Quantum Leben te volgen. (bron:AFM).

Wat houdt dit in voor u?

Dit betekent dat ook de nieuwe productie uit de Nederlandse activiteiten via TAF B.V. per direct kan worden gecontinueerd.

* Vanaf vandaag is het wederom mogelijk om nieuwe aanvragen voor de TAF Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (TAF Maandlastbeschermer en TAF Zelfstandigenplan) in te dienen.
* De verzekeringsaanvragen die wij in de afgelopen weken van u hebben ontvangen, zullen wij met spoed verwerken. U hoeft hier geen actie op te ondernemen. TAF zal u informeren over de status van uw reeds ingediende aanvraag.
* Omdat Quantum Leben wederom nieuwe aanvragen accepteert kan uw klant kiezen bij welke verzekeraar zijn TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering wordt ondergebracht.

Sinds vandaag kan er dus opnieuw gekozen worden tussen de verzekeraars ACE Europe Life Limited en Quantum Leben AG.

Quantum Leben heeft de solvabiliteit versterkt, de financiële rapportage gaat conform de gangbare Anglo-Saksische methode in plaats volgens alleen de Duits/Zwitserse school, de onduidelijkheid over de herzekeringsconstructie geheel heeft weggenomen en ten slotte door Ernst & Young een audit laat uitvoeren.

De Liechtensteinse toezichthouders hebben Quantum Leben met Zwitserse precisie uit elkaar gepeuterd en onderzocht. Als zij iets over het hoofd gezien hebben, dan zou dat een enorm gezichtsverlies voor de traditionele Zwitserse financiële sector zijn als later hun ongelijk zou blijken. Voordat de FMA groen licht gaf heeft men zich wel drie maal bedach, althans dat lijkt een aannemelijke conclusie.

« Terug naar nieuwsoverzicht